به گزارش مشرق، محمد خزائی کوهپر در مورد برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت، گفت: براساس بند پنج مصوبه مصوبه شورای عالی بورس در ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ در برگزاری مجامع شرکـتهای سرمایهپذیر سهام عدالت باید نماینده سهامداران عدالت در روش غیر مستقیم توسط یک کارگروه سه نفره انتخاب و معرفی شود.
وی افزود: این کارگروه سه نفره مرکب از نماینده اعضای حقیقی شورای عالی بورس، نماینده وزارت اقتصاد به علاوه نماینده کانون شرکتهای سرمایهگذاری عدالت هستند که برای هر مجمع شرکت سرمایهپذیر یک نفر از این کارگروه به عنوان نماینده سهامداران عدالت جهت اعمال حق رأی معرفی میشود، اما متأسفانه دو شرکت فجر انرژی خلیج فارس در نماد بفجر و پتروشیمی مارون در نماد مارون در مجمع عمومی خود از پذیرش نمایندگان سهام عدالت در این مجامع خودداری کردند که در نتیجه مجامع آنها غیرقانونی اعلام شده است.
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت اظهار داشت: کارگروه سهام عدالت عهدهدار همه مسائل سهامداران عدالت از جمله این که به نمایندگی از سهامداران عدالت غیر مستقیم در مجامع شرکتهای سرمایهپذیر حضور یابند، همچنین معرفی یا تغییر نمایندگان سهام عدالت در شرکتهای سرمایهپذیر و اعمال حق رأی و نظر نمایندگان در مجامع این شرکتها را برعهده دارند.
خزائی گفت: خوشبختانه اکثر شرکتـهای سرمایهپذیر عدالت نمایندگان سهامداران را در مجامع قبول میکنند، فقط دو شرکت فجرانرژی خلیج فارس و پتروشیمی مارون طبق روال گذشته نماینده شرکت پالایش و پخش را به عنوان نماینده سهامداران قبول کردند و نماینده سهامداران عدالت را نپذیرفتند که این کار خلاف قانون است.
وی این را هم گفت: این دو شرکت از اجرای قانون سر باز زدند و با وجود اینکه سهامداران عدالت یک کرسی هیأت مدیره در شرکت فجرانرژی خلیج فارس و یک کرسی هیأت مدیره در پتروشیمی مارون دارند، اما مجامع این دو شرکت از پذیرش نماینده قانونی سهامداران عدالت خودداری کردهاند. در نتیجه مجمع این دو شرکت لغو شد و علاوه بر ابطال مجامع قرار شد آگهی مجدد برای برگزاری مجامع این شرکتها برگزار شود و هزینه مجامع اول از جیب مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکتها پرداخت شود و مدیران این شرکتها به کمیته تخلفات بورسی سازمان بورس معرفی شوند.
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت ادامه داد: شرکت پالایش پخش در گذشته و قبل از آزادسازی سهام عدالت مصوبهای داشت که نماینده این شرکت در مجامع شرکتها به عنوان نماینده شرکت مادرتخصصی حضور پیدا میکرد، اما بعد از آزادسازی دیگر نماینده شرکت مادرتخصصی محلی از اعراب ندارد و باید نماینده کارگروه سهام عدالت به نمایندگی از سهامداران در این مجامع شرکت کنند.
خزائی گفت: هفته آینده مجمع جدید این دو شرکت باید برگزار شود و هزینه مجامع نیز توسط مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره تأمین شود.
وی در مورد اصلاح آییننامه اجرایی سهام عدالت اظهار داشت: اصلاح آییننامه اجرایی در کمیته سه نفره سهام عدالت در دست بررسی است. جلسات مختلفی در این زمینه برگزار شده، اما هنوز اصلاح آییننامه نهایی نشده است و زمانی برای پایان اصلاح آییننامه پیشبینی نمیشود و احتمالاً زمانبر خواهد بود.